​Åbningstider: Mandag - Torsdag kl. 08:00 - 15:30               E-mail: Lyngbyplastik@pma.dk             Telefon:​​ 45 87 45 33​​

Vil du ringes op?

Udfyld formularen, og så ringer vi dig op!​

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Botulinumtoxin - "Botox"

Patientvejledning:

Medbring gerne en pårørende ved forundersøgelsen.


Formål

At udglatte rynker i den øvre del af ansigtet: rynker mellem brynene, panderynker og smilerynker omkring øjnene.


Generelt

Botox er navnet på det mest kendte produkt som indeholder stoffet Botulinumtoxin Type A, og er dannet af Clostridium Botulinum bakterien. Præparatet har været anvendt i mere end 25 år til behandling af muskelspasmer hos både voksne og børn, og igennem mange år til behandling af ansigtsrynker. Præparatet forhindrer musklerne i at trække sig sammen, hvilket medfører at den overliggende hud bliver glat. Botox og tilsvarende produkter er særlig velegnet til behandling af rynker og furer i øverste del af ansigtet. Mindre rynker i de nedre dele af ansigtet som f.eks. omkring munden og rynker på halsen kan evt. også behandles med forsigtighed. Præparatet kan endvidere anvendes til at nedsætte svedproduktionen i hænder, armhuler og fodsåler.


Behandlingen

Under behandlingen sprøjtes med en tynd kanyle meget små mængder af stoffet ind under huden i musklen på udvalgte steder. Efter behandlingen skal man undgå at berøre det behandlede område de næste par timer. Efter behandlingen i ansigtet bør man ikke lægge sig ned de første par timer, da man ellers risikerer forskydning af det indsprøjtede middel og dermed risiko for uønskede virkninger. Virkningen på de behandlede muskler indtræder efter nogle døgn og forsvinder efter 3-6 måneder. Behandlingen kan gentages med måneders mellemrum, når de uønskede rynker dukker frem igen.

Bivirkninger

De hyppigste bivirkninger er relateret til den lokale indsprøjtning med rødme og hævelse i det behandlede område. Enkelte kan ved behandling af den øvre del af ansigtet udvikle hovedpine 1-2 dage efter behandlingen.


Komplikationer

I sjældne tilfælde kan der efter behandlingen i øverste del af ansigtet optræde sænkning af enten det øvre eller nedre øjenlåg eller ekstremt sjældent lammelser i den nedre del af ansigtet i form af hængende mundvig. Disse gener svinder spontant indenfor 2-4 uger.

Forventet resultat

Udglatning af rynkerne i de behandlede områder på grund af nedsættelse af muskelaktiviteten.


Kosmetisk holdbarhed

Man kan forvente en varighed fra 4-6 måneder og af og til op til 1 år.

Ring og bestil tid til en konsultation

Kom godt i gang i dag​

​Kontakt

Lyngby Plastikkirurgiske Klinik

Lyngby Hovedgade 57b, 1 mf

2800 Kongens Lyngby

​Telefon: 45 87 45 33

E-mail: lyngbyplastik@pma.dk

CVR: 31108721 

www.lyngbyplastik.dk

​Konsultation

Kosmetisk konsultation

Kontakt

Find vej

Åbningstider:

Mandag - Torsdag kl. 08:00 - 15:30.

Ring og bestil en konsultation​ eller send en forespørgsel gennem vores online formular.

​Ring til klinikken eller kig forbi, hvis du vil hører nærmere om de behandlinger vi tilbyder,

eller ønsker en konsultation inden du bestemmer dig.